Dieta Sport Less gluten & Lacto free – catering dietetyczny

1500, 1800, 2000, 2200, 2500, 2800, 3000, 3500 kcal

Jeśli jesteś osobą aktywną fizycznie oraz rezygnujesz z laktozy i glutenu w swojej diecie, mamy dla Ciebie rozwiązanie – dieta pudełkowa Sport Less Gluten, Lacto Free to propozycja dla aktywnych osób, uprawiających sport wyczynowo lub rekreacyjnie. Dla tych, którzy poszukują odżywiania wpływającego na optymalizację wyników i regenerację organizmu. 

To idealny wybór dla chcących prowadzić zdrowy i aktywny tryb życia oparty o pełnowartościowy, różnorodny i zbilansowany sposób odżywiania wpływający na witalność, dobre samopoczucie i sylwetkę. W naszym cateringu dietetycznym posiłki przygotowujemy jedynie z najlepszej jakości składników, mając na uwadze skomponowanie menu dostarczającego zbilansowane mikro- i makroskładniki oraz witaminy. 

Menu uwzględnia zwiększone zapotrzebowanie na mikro- i makroelementy, przeciwutleniacze i minerały niezbędne dla sportowców, białka pochodzące z mięsa, ryb, jaj, roślin strączkowych, nabiału pozbawionego laktozy – cukru mlecznego, kiełki oraz odpowiednie tłuszcze i łatwo przyswajalne węglowodany. W menu oferujemy batony proteinowe i koktajle wspomagające wchłanianie składników odżywczych i energii. Z uwagi na wymagania żywieniowe zestawy SPORT zawierają dania z wysoką zawartością węglowodanów dla energii i redukcji zmęczenia w trakcie zwiększonego wysiłku fizycznego oraz z wysoką zawartością białek idealną na potreningową porę

Dania w Smooth Catering dietetyczny wykonane są z uwzględnieniem preferencji żywieniowych oraz nietolerancji pokarmowych.

%

Tłuszcze

%

Białka

%

Węglowodany

DIETETYCZNA MATEMATYKA

Nasze diety opracowujemy z matematyczną precyzją – dba o to mgr Joanna Kurkiewicz – dietetyk kliniczna z dyplomem Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Jej specjalnością jest dietoterapia w chorobach takich jak: insulinooporność, cukrzyca, nadciśnienie, miażdżyca i wiele innych.

STANDARDY NAUKOWE

Opracowując menu, stosujemy się do wytycznych i zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia, Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa, Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Dietetycznego.

SPORT LESS GLUTEN, LACTO FREE

Dieta pudełkowa Sport Less Gluten, Lacto Free to zbilansowana, różnorodna i pełnowartościowa dieta odpowiednia dla każdej zdrowej osoby o zwiększonej aktywności fizycznej, której celem jest zachowanie świetnej kondycji organizmu oraz wsparcie go w realizacji celów sportowych, przy jednoczesnej rezygnacji ze spożywania produktów zawierających laktozę oraz gluten. 

ODŻYWCZOŚĆ SUPERFOODS

Doceniając gęstość odżywczą superżywności, dbamy o to by jak najczęściej trafiała ona do naszych pudełek – są to m.in. nasiona konopi oraz chia, siemię lniane, orzechy, spirulina, jagody goji, komosa ryżowa, jarmuż, kasza jaglana czy miód.

JAKOŚĆ I RÓŻNORODNOŚĆ

Produkty traktujemy ze szczególną starannością – uważnie dobieramy dla naszego cateringu dietetycznego dostawców, z którymi współpracujemy, zwracamy uwagę na certyfikaty, kupujemy jedynie surowe, proste składniki bez dodatków, konserwantów i polepszaczy smaku.

EKOLOGICZNE ROZWIĄZANIA

Jesteśmy cateringiem dietetycznym, który w swojej ofercie posiada opakowania kompostowalne z pulpy z trzciny cukrowej – pozostałości po produkcji cukru. Dzięki temu  przyczyniasz się do ratowania planety. W obliczu nadciągającej katastrofy klimatycznej – naszym zdaniem warto!

Na czym opieramy dietę Sport Less Gluten, Lacto Free?

  • sezonowe warzywa i owoce
  • bezglutenowe produkty zbożowe
  • nabiał pozbawiony laktozy, jaja zielononóżek i z wolnego wybiegu
  • orzechy, pestki, nasiona i wartościowe tłuszcze roślinne
  • najlepsze ryby i owoce morza, mięso, nasiona roślin strączkowych
  • odżywcze superfoods
  • słodycz czerpiemy z owoców, erytrytolu, ksylitolu lub naturalnego miodu
  • smak podkręcamy świeżymi ziołami, przyprawami i niewielkim dodatkiem soli wysokozmineralizowanej – himalajskiej lub kłodawskiej

Jakich produktów nie znajdziesz w naszych pudełkach?

  • cukru rafinowanego
  • produktów przetworzonych
  • przemysłowych olejów i tłuszczy
  • aromatów, barwników
  • emulgatorów, zagęstników
  • konserwantów, przeciwutleniaczy, stabilizatorów